Forum -> Męka z gronkowcem?

Tytuł:Męka z gronkowcem?
Autor:Marek
15.2.2011, 12:57
Od dłuższego czasu męczę się z gronkowcem. Chociaż szczerze mówiąc nie wiem czy moje dolegliwości wynikają z posiadania gronkowca w nosie (robiłem wymaz z tylnej części języka i z nosa), czy może fakt posiadania go w nosie był wystarczającym powodem, aby lekarz nie dociekał i nie poszukiwał innej choroby . W 2009 roku nagle pojawiła się u mnie ?przeszkoda? w gardle przy przełykaniu (uczucie guli, włosa). Sprawę uznałem za ?samoprzechodzącą? i zlekceważyłem i?niestety pomyliłem się i to grubo. Z takim uczuciem chodzę do dziś, po drodze przechodząc wycięcie migdałów (ze względu na przerost (?!) w 2010 r.) po których nic się nie zmieniło. Nadal posiadam objawy które posiadałem a do tego wystąpiły kolejne. Objawy które posiadałem przed wycięciem migdałów: - obłożony język - strzykanie w uszach przy przełykaniu śliny - bóle głowy - uczucie przeszkody w gardle Po wycięciu migdałów do tego pojawiły się: - ból gardła (bliżej języka) - osłabienie (czasami problemy z koncentracją) - powiększenie węzłów chłonnych podżuchwowych i zausznych (z obu stron ) - katar - czasami ból krtani - problem z oddychaniem - pobolewające uszy - czasami wrażenie sztywniejącego języka - temperaturę która ostatnio zauważyłem 36,4 - zaczynam odczuwać u siebie problemy z utrzymaniem równowagi Lekarz próbuje różnych środków, ale po prawie rocznej kuracji, wydaniu sporej kasy na lekarstwa nie ma żadnych zmian (oczywiście nie stosował u mnie antybiotyków bo podobno na gronkowca się nie stosuje i zrobiono mi rtg zatok - czysto). Dzisiaj planuje zmienić lekarza ale już nie mam ani siły ani?wiary w to, że coś się zmieni? Miał ktoś może podobne objawy do moich ? Jeżeli tak to w jaki sposób (czym) poradził sobie ? Pozdrawiam

Autor:Marian
15.2.2011, 14:17
Niestety nie każdy przypadek chorobowy jest taki sam,dlatego też nie można bazować na tym co ktoś przeszedł.Jedno co jest pewne samemu- to to, że sam się nie wyleczysz tym bardziej,że nie masz konkretnych wyników(sam wymaz i rtg,to trochę za mało)Jakie jeszcze posiadasz badania??

Autor:Marek
16.2.2011, 08:12
Niestety nie mam innych badań ale teraz jestem zapisany do nowego lekarza może on mnie lepiej pokieruje. Ostatnio zaczyna mnie boleć głowa do tego wszystkiego znacie jakiś lek, który szybko mi pomoże?

Autor:romek
16.2.2011, 11:23
wiesz co ja na takie bóle głowy łykam Pyralginę i ona szybko mi pomaga więc to mogę Ci polecić może i Tobie pomoże

Autor:radek
17.2.2011, 08:33
Może te Twoje bóle głowy nie są związane z gronkowcem ale na pewno Pyralgina pomaga na nie

Autor:baska
17.2.2011, 13:25
ja nie wiem czy bol głowy moze byc zwiazany z gronkowcem ale przyznam racje ze ten lek pomocny jest

Autor:Basia
16.4.2011, 10:03
Marku! Jeśli to przeczytasz to odezwij się do mnie! Mam te same problemy co Ty i to już od kilku lat:( podejrzewam ze moge miec gronkowca, ale robili mi wymaz z gardla i z nosa i nic nie wyszlo. Ale czuje sie tak samo jak Ty (te same objawy). Miałam już operacje przegrody nosowej, ale od tego czasu (półtora roku) mam wiecznie ropny katar zatokowy splywajacy do gardla, bole glowy, nalot na jezyku, stany zapalne gardla i gule w gardle. Brałam juz w tym roku dwa antybiotyki, nic mi nie pomogły. Probowalam inhalacji solą z jodem, chwilowe ukojenie i nawrot wszystkiego. Teraz lekarz przepisała mi Elofen, syrop oczyszczający zatoki, co prawda jest lepiej ze moge normalnie funkcjonowac (pracowac) ale nadal czuje sie tragicznie. Nie wiem juz co mam robić... probowalam juz wszystkiego... jak mozna jeszcze wykryc czy to nie jest gronkowiec?? Znasz moze jakies badanie?? Jezeli masz gronkowca, to wydaje mi sie ze ten lekarz sie myli, bo to sie chyba leczy antybiotykami ale chyba nie kazdym sie da.

17.4.2011, 18:32
Od dzisiaj zaczynam widziec swiatełko w tunelu... jeżeli mi to pomoże to podzielę się z Wami tym. Zobaczymy

24.4.2011, 21:45
Grzybica jamy ustnej

26.4.2011, 19:54
Nystatyna w tabletkach 3 razy dziennie jedna tabletka (dojelitowe) i katar zatokowy znikł. Wielka ulga. Idź do lekarza bo nystatyna jest tylko na recepte i jest przeciwgrzybiczna.

Autor:Kasia
27.5.2011, 14:20
Ja się borykam z gronkowcem złocistym od małego dziecka. Miałam swego czasu dość poważne problemy skórne, ale jak na razie jest "uśpiony" jak to się mówi. Ale pamiętajcie, że warto jest zabiegać się tak czy siak badać, ważna jest profilaktyka. Ciekawą stronę znalazłam profilaktyka.biz.pl może któremuś z was się przyda i znajdziecie coś dla siebie.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
nosił wilk razy kilka ponieśli i...